понедельник, 30 сентября 2013 г.

Карта знань з теми: "Сканер та особливості його роботи"


Make your own mind maps with Mindomo.

пятница, 27 сентября 2013 г.

Зображення до теми «Сканер та особливості його роботи»

Ручний сканер

Звичайний сканер

Схема будови сканера

Сканер штрих-коду


Портативний сканер




Поняття з теми: "Сканер та особливості його роботи"

Поняття з теми: "Сканер та особливості його роботи"
Сканер (англ. scanner) — пристрій, що аналізуючи певний об'єкт, створює його цифрове зображення. Процес отримання такого зображення називають скануванням.
TWAIN — це стандарт, відповідно до якого здійснюється обмін даними між прикладною програмою і зовнішнім пристроєм
Планшетний сканер (flatbedscanner) - сканер, призначений для малого офісу або домашнього використання. Як правило, пристрій використовується для сканування документів або для оцифровки зображень або фотографій. 
Широкоформатний сканер - Сканер з функціями для сканування, копіювання та розсилання по електронній пошті, які можуть бути легко сконфігуровані під різні завдання. Як правило, використовується в друкарнях і на підприємствах.  Сканери з широким скануванням дозволяють отримувати чисті і чіткі зображення креслень, ескізів і карт. Швидко і акуратно сканують як прості чисті зображення, так і слабкі забруднені оригінали без втрати даних.
Ручні - Застосування як пристрої введення, обмежений дуже вузьким колом завдань. Його можна використовувати вдома, якщо треба процитувати уривок з книги, коли планшетного сканера немає під рукою.
Аркушопротяжні - ці сканери використовують технологію факсимільного апарату. Сторінки документа, при зчитуванні, пропускаються через спеціальну щілину за допомогою напрямних роликів (останні найчастіше стають причиною перекосу зображення при вводі). Таким чином, сканери цього типу непридатні для введення даних безпосередньо з журналів або книг. У цілому можливості застосування Аркушопротяжні сканерів обмежені, тому їх виробництво знижується.
В статті використано матеріали вільної Вікіпедії http://uk.wikipedia.org.
Статтю підготував: студент 21 групи - Красноштан Василь